top of page

תכנון פרויקט

איגוד הקונספט התכנוני

שלב התכנון מהווה אבן היסוד לבניית כל מבנה עתידי. התהליך הינו תהליך מורכב הדורש יצירתיות לצד מיקוד, הכרת תהליכים ובירוקרטיה. מורכבות התהליך מייצרת המון צמתים של קבלת החלטות הניסיון מאפשר לקבלת החלטות מושכלות שתמנע חריגה מתקציב ופגיעה באיכות וכל זאת מבלי לאבד זמן יקר

תכנון פרויקט

התאמת חזון היזם למציאות

בשלב זה נבחן את רצונות היזם למימוש הקרקע זאת בהתאם לתב"ע (תוכנית בנין עיר) אשר חלה על המגרש במדובר, תוכנית זו מגדירה מה ניתן לבנות ע"ג הקרקע באפיון השימושים המותרים (תעשיה, מסחר ומגורים) ומגדירה מסגרת תכנונית המכילה את כמות המ"ר המותרת לבניה, קוי בניין ותכסית (שטח הקרקע ה"מכוסה" ע"י המבנה).

דו"ח כלכלי ראשוני לפרויקט

מהנדס בניין אינו כלכלן אך למרות זאת למהנדס יכולת להזהיר ולהגדיר עלויות אשר אינן נלקחות בחשבון בשלב הראשוני כגון – שיטת ביצוע חניון תת קרקעי בהתאם למצב בשטח וסוג הקרקע, היתכנו מי תהום אשר טיפול בהם כרוך בעלויות כספיות גבוהות וכן התארגנות האתר שכן באיזור צפוף עלויות הנלוות לבניה גבוהות יותר.

היתרים מול רשויות וגורמים

על מנת לקדם היתר במדינת ישראל נדרש ידע והכרות עם גורמי התכנון השונים.

 

תפקיד מנהל הפרויקט להכיר את הדרישות השונות על מנת לייצר תכנית הגשה להיתר שתעמוד בדרישות הגופים, ככל שההגשה הראשונית תותאם לדרישות השונות הדבר יזרז את קבלת ההיתר מהגופים השונים.

רשות מקומית.

חברת חשמל (חיבור חשמל ואספקת מונים).

תאגיד המים (חיבור לרשת המים, הביוב והניקוז).

משרד הבריאות/חינוך (לפרויקטים ציבוריים ומסחר הכולל אוכל).

קבלת רישיון עסק (משרדים ועסקים שונים).

שלב הבא - הכנת מכרז

לאחר והגשנו תוכנית בקשה להיתר לגופים הרשומים נפנה להכנת מסמכי מכרז לביצוע – תהליך הדורש תאום.

ניהול יועצים חיצוניים

ההליך התכנוני מסתמך על מגוון יועצים מקצועים למלאכות התכנון השונות. תפקידו של מנהל הפרוייקט לקדם את הליך התכנון בצורה תוך תאום בן היועצים השונים תוך שמירה על תהליך יעיל

יצירת קשר

תכנון פרויקט נדל"ן עם מרום הנדסה

bottom of page